ICON
ICON0
  • Din varukorg är tom!

9 sätt att behandla halsont naturligt

Uppdaterad , publicerad .

För några veckor sedan började vårt yngsta barn klaga på att hon hade ont i halsen och min första tanke var: "Åh, nej, inte nu!" Jag kände verkligen inte för att alla i familjen skulle bli sjuka och i händelse av en halsfluss dessutom behöva inta antibiotika!.

Så istället för att ta henne till läkaren använde jag mina kunskaper och sammanställde en lista över vad vi gjorde för att boosta hennes immunförsvar, så att läkningsprocessen kunde börja.

Våra kroppar är helt fantastiska och efter att ha kämpat med halsont i ungefär 5 dagar, återhämtade hon sig och var tillbaka starkare än någonsin, utan att behöva ta ett enda antibiotika piller!

Så exakt hur gjorde vi? Jag måste vara supertydlig här, jag är inte läkare! Jag är en holistisk livsstilscoach och jag arbetar med att använda naturliga metoder för att hjälpa kroppen att bekämpa (i det här fallet ont i halsen) bakterier och virus samt hålla kroppen i balans.

Jag kollade av febern varje dag för att se att vi rörde oss i rätt riktning, jag kollade också hennes hals (med en ficklampa) för att se om svullnaden och de vita prickarna blev bättre och naturligtvis kommunicerade jag med henne för att se hur hon mådde. Jag bestämde mig för att ge det tre dagar, om inget hade förändrats till det bättre innan dess, skulle jag ha tagit henne till läkaren. Men efter bara två dagar såg vi förbättringar!

 

 

Nedan följer 9 tips på vad vi gjorde och vad du kan prova nästa gång du eller någon i din familj har ont i halsen.

 

Vi säljer inte alla produkter vi rekommenderar ovan, utan fokuserar på Manuka honung och Macadamianötter just nu. Vi vill i ovanstående artikel dela med oss av det holistiska tänk vi har som familj. Manuka honung utgör en del av det tänket, men det är också viktigt att angripa bakterier och virus från olika vinklar. 

Manukahonungens fantastiska naturegenskaper har nyttjats av urbefolkningen på Nya Zeeland i tusentals år och honungen är redan väldigt etablerad på marknaden tack vare dess anmärkningsvärda antibakteriella, antivirala, antiinflammatoriska och antioxidanta naturegenskaper som dessutom redan påvisats i omfattande forskning på Nya Zealand. Urbefolkningen på Nya Zeeland är lyckligt lottade som har haft denna dunderhonung tillgänglig så länge, nu ser vi på honeyandthenut.se till att även svenska befolkningen enkelt ska kunna köpa och använda denna dunderhonung! 

 Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till Honey and The Nut! Familjeföretaget som drivs i liten skala, med lokala leverantörer av Nya Zeeländska kvalitetsproduker. Vi har valt en tydlig profil på vårt företag, småskalighet med stort hjärta, nära och goda relationer med såväl kunder som leverantörer. 🐝


Vi vill klargöra att honeyandthenut.se inte är medicinskt utbildade och att källkritisk bedömning av all information på vår sida lämnas till våra kunder och köpare att ansvara för! 


Köp Manuka HonungManukahonung mot halsont - relevanta länkar och artiklar

 

Manuka Honung för halsont

original: Manuka Honey For Sore Throat

Om du har ont i bröstet kan manuka honung vara en lösning. Manuka Honung för halsont har nämligen antivirala och antibakteriella egenskaper, vilket kan minska inflammation och bekämpa bakterier som orsakar halsont. Behandling av laryngit och manuka honung tros också ha en avslappnande effekt på halsen. 6. Problem med sura uppstötningar


Manuka Honung för halsont: Hur man använder den och kan den hjälpa?

original: Manuka Honey For Sore Throats: How To Use It & Can It Help?

På senare år har honung (inte bara manuka honung) officiellt erkänts som ett vapen mot hosta, halsont och till och med mot antibiotikaresistens. Hälsoorganisationer, däribland Public Health England, rekommenderar nu honung och hostmedicin som förstahandsalternativ mot hosta, halsont eller rinnande näsa, i stället för antibiotika.


10 bästa huskurer för ont i halsen

original: 10 Top Home Remedies for a Sore Throat

Vitlök. Rå vitlök är en modig infektionsbekämpare som till och med fungerar mot streptokocker! Hacka en vitlöksklyfta och låt den ligga i 15 minuter så att allicinet kan utvecklas. Ta detta med honung, te, soppa eller rostat bröd. Helst tar man en vitlöksklyfta 3-4 gånger dagligen. Vitlök stärker också immunförsvaret.


Köpare kallar £22.50 Manuka Honey för "flytande helande guld" för att bekämpa ...

original: Shoppers dub £22.50 Manuka Honey 'liquid healing gold' for fights off ...

Köpare köper en burk Manuka-honung för 22,50 pund eftersom de hävdar att den bekämpar influensa och lindrar halsont - och det är bara den korta listan. Manuka Doctor 70 MGO Mānuka Honey är en ...


Hur den bästa Manuka Honungen bekämpar en förkylning och lugnar en öm hals - Manuka ...

original: How The Best Mānuka Honey Fights A Cold & Soothes A Sore Throat– Manuka ...

Manuka Honung för halsont och influensa. Den kanske största fördelen med Manuka Honung är hur den hjälper mot halsont och influensa. Mānukahonung täcker luftrörets inre lager och minskar bakterier och inflammation i området, vilket förutom en lugnande effekt även dödar skadliga bakterier. Bonusfördel: Black Friday Deal är ...


Manuka Honung för immunförsvaret

original: Manuka Honey for Immune System

Genom att ta Manuka Honung på detta sätt får du alla antibakteriella egenskaper och en söt, lugnande dryck. 1 Om du letar efter snabb och effektiv lindring vid halsont eller hosta kan du röra Manuka Honung i vatten eller te. 2 Allt du behöver göra är att blanda en tesked Manuka Honung i din dryck och röra om. 3


Manuka Honung: Hälsofördelar, användningsområden, biverkningar, dosering.

original: Manuka Honey: Health Benefits, Uses, Side Effects, Dosage.

Halsont manuka honung te. Se till att vattnet som du använder till ditt te inte är för varmt, annars dödar det en del av honungens fördelar. Ingredienser. 2 koppar vatten varmt vatten- inte kokande; 5 cm bit nyriven ingefära- eller efter smak; 1/2 tsk kanel- eller efter smak;


Hur ofta Manuka honung ont i halsen? - AnswerParadise.net

original: How often Manuka honey sore throat? – AnswerParadise.net

Är manuka honung bra mot halsont och hosta? "Tack vare sina antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper kan manuka honung lindra halsont", säger Flora. "Blanda cirka två matskedar manuka honung med ett varmt glas vatten eller te." Honungen kan hjälpa till med inflammation och bekämpa de bakterier som orsakar smärta. 14 mar 2022


8 fördelar med Manuka Honung: Allergier, halsont, tarmhälsa och mycket mer!

original: 8 Manuka Honey Benefits: Allergies, Sore Throats, Gut Health & More!

Halsont och immunitet "En 5,8 kDa-komponent i Manuka Honung stimulerar immunceller via TLR4", enligt en studie från 2007 som publicerades i Journal of Leukocyte Biology. 17675558 Varför är detta viktigt? Därför att tidigare studier sade att honung väcker cytokinbildning från mänskliga monocyter.


Från liggsår till säsongsmässiga halsont: Är Manuka Honungens läkande egenskaper...

original: From bedsores to seasonal sore throats: Are Manuka honey’s healing ...

Manuka Honung, som innehåller aminosyror, B-vitaminer, kalcium, koppar, järn, magnesium, kalium, natrium och zink, har antibakteriella, antivirala, antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper. Även om det kanske inte är en silverkula kan det hjälpa till att behandla sår, gastrointestinala symtom och halsont samt förbättra munhygienen.


Kan honung behandla halsont?

original: Can Honey Treat a Sore Throat?

Den goda nyheten är att honung inte är en hype. CDC rekommenderar faktiskt att man använder honung för att lindra hosta vid halsont hos vuxna och barn som är minst ett år gamla eller äldre. Ge aldrig honung till spädbarn eller barn under ett år. Honung kan innehålla den bakterie som orsakar botulism hos spädbarn. Det är säkert för dem som är äldre än 12 månader.


Köp Manuka Honung

Honey and The Nut på Instagram

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Takapuna, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Tawharanui, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Milford Sound, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Rangitoto, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Devonport, Nya Zeeland⁠ ⁠

Shakespear Park, Nya Zeeland⁠ ⁠

Takapuna, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Pancake Rocks, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Piha Beach, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Takapuna, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Tawharanui, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Lake Pupuke, Takapuna, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Shakespear Park, Nya Zeeland⁠ ⁠

Rangitoto, Nya Zeeland⁠ ⁠

Piha Beach, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠