ICON
ICON
  • Din varukorg är tom!

9 sätt att behandla halsont naturligt

Uppdaterad , publicerad .

För några veckor sedan började vårt yngsta barn klaga på att hon hade ont i halsen och min första tanke var: "Åh, nej, inte nu!" Jag kände verkligen inte för att alla i familjen skulle bli sjuka och i händelse av en halsfluss dessutom behöva inta antibiotika!.

Så istället för att ta henne till läkaren använde jag mina kunskaper och sammanställde en lista över vad vi gjorde för att boosta hennes immunförsvar, så att läkningsprocessen kunde börja.

Våra kroppar är helt fantastiska och efter att ha kämpat med halsont i ungefär 5 dagar, återhämtade hon sig och var tillbaka starkare än någonsin, utan att behöva ta ett enda antibiotika piller!

Så exakt hur gjorde vi? Jag måste vara supertydlig här, jag är inte läkare! Jag är en holistisk livsstilscoach och jag arbetar med att använda naturliga metoder för att hjälpa kroppen att bekämpa (i det här fallet ont i halsen) bakterier och virus samt hålla kroppen i balans.

Jag kollade av febern varje dag för att se att vi rörde oss i rätt riktning, jag kollade också hennes hals (med en ficklampa) för att se om svullnaden och de vita prickarna blev bättre och naturligtvis kommunicerade jag med henne för att se hur hon mådde. Jag bestämde mig för att ge det tre dagar, om inget hade förändrats till det bättre innan dess, skulle jag ha tagit henne till läkaren. Men efter bara två dagar såg vi förbättringar!

 

 

Nedan följer 9 tips på vad vi gjorde och vad du kan prova nästa gång du eller någon i din familj har ont i halsen.

 

Vi säljer inte alla produkter vi rekommenderar ovan, utan fokuserar på Manuka honung och Macadamianötter just nu. Vi vill i ovanstående artikel dela med oss av det holistiska tänk vi har som familj. Manuka honung utgör en del av det tänket, men det är också viktigt att angripa bakterier och virus från olika vinklar. 

Manukahonungens fantastiska naturegenskaper har nyttjats av urbefolkningen på Nya Zeeland i tusentals år och honungen är redan väldigt etablerad på marknaden tack vare dess anmärkningsvärda antibakteriella, antivirala, antiinflammatoriska och antioxidanta naturegenskaper som dessutom redan påvisats i omfattande forskning på Nya Zealand. Urbefolkningen på Nya Zeeland är lyckligt lottade som har haft denna dunderhonung tillgänglig så länge, nu ser vi på honeyandthenut.se till att även svenska befolkningen enkelt ska kunna köpa och använda denna dunderhonung! 

 Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till Honey and The Nut! Familjeföretaget som drivs i liten skala, med lokala leverantörer av Nya Zeeländska kvalitetsproduker. Vi har valt en tydlig profil på vårt företag, småskalighet med stort hjärta, nära och goda relationer med såväl kunder som leverantörer. 🐝


Vi vill klargöra att honeyandthenut.se inte är medicinskt utbildade och att källkritisk bedömning av all information på vår sida lämnas till våra kunder och köpare att ansvara för! 


Köp Manuka HonungManukahonung mot halsont - relevanta länkar och artiklar

 

Är Manuka Honung bra för ont i halsen?

original: Is Manuka honey good for a sore throat?

Känner du dig förkyld eller har ont i halsen? Rör en tesked Manuka Honung i din varma citrondryck för att förhindra att förkylningsbacillen tar tag i dig. Manuka Honung har en hög halt av antibakteriella ämnen och rekommenderas för behandling av sår, halsfluss, förkylningssår, hudinfektioner, skärsår och skrubbsår. 3.


Fördelar och användningsområden för Manuka Honung - Manukora

original: Mānuka Honey Benefits and Uses – Manukora

2. Lugnar halsont och hosta. Sedan praktiskt taget tidernas begynnelse har honung använts för att förkorta längden och svårighetsgraden av halsont och lindra hosta. Den tjocka konsistensen hjälper till att täcka halsen, skydda och ge lindring medan de antibakteriella egenskaperna kan minska oddsen för infektion samtidigt som de påskyndar läkningen ....


Hur ofta Manuka honung ont i halsen? - AnswerParadise.net

original: How often Manuka honey sore throat? – AnswerParadise.net

Är manuka honung droppar bra mot halsont? "Tack vare sina antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper kan manuka honung lindra halsont", säger Flora. "Blanda cirka två matskedar manuka honung med ett varmt glas vatten eller te." Honungen kan hjälpa till med inflammation och bekämpa de bakterier som orsakar smärta.


8 fördelar med Manuka Honung: Allergier, halsont, tarmhälsa och mycket mer!

original: 8 Manuka Honey Benefits: Allergies, Sore Throats, Gut Health & More!

Studien visade att patienter som tog Manuka Honung endast fick en marginell lindring. 2. En 5,8 kDa-komponent i Manuka Honung stimulerar immunceller via TLR4", enligt en studie från 2007 som publicerades i Journal of Leukocyte Biology.17675558 Varför är detta viktigt? Därför att tidigare studier har visat att honung väcker cytokin ...


Manuka Honung - Infectious Magazine

original: Manuka Honey • Infectious Magazine

Halsont manuka honung te. Se till att vattnet som du använder till ditt te inte är för varmt, annars dödar det en del av honungens fördelar. Ingredienser. 2 koppar vatten varmt vatten- inte kokande; 5 cm bit nyriven ingefära- eller efter smak; 1/2 tsk kanel- eller efter smak;


Vad är Manuka Honung?

original: What Is Manuka Honey?

Manuka Honung har använts för att behandla sår, magsår, munhygien, halsont och akne. Läkande sår . Manuka Honung sägs läka sår, vilket stöds av ph-värdet hos manuka honung som ligger mellan 3,2 och 4,5, vilket gör den sur. De sura egenskaperna hjälper till att läka sår.


Clevelandkliniken

original: Cleveland Clinic

Clevelandkliniken


Manuka Honung - Drstevebest.org By Dr. Steve Best

original: Manuka Honey • Drstevebest.org By Dr. Steve Best

Manuka honung har faktiskt allmänt använts för sårläkning, lugnande halsont, förebyggande av karies och förbättrande matsmältningsproblem. Metylglyoxal är den aktiva komponent som ger manuka honung de antibakteriella egenskaper som skiljer den från andra honungstyper.


4 sätt att använda honung mot ont i halsen och 7 andra lösningar

original: 4 Ways to Use Honey for Sore Throat and 7 More Remedies

Sila vätskan och använd den för att gurgla tre gånger om dagen. Ett annat alternativ är att blanda en tesked honung med några droppar kanelolja och äta blandningen (upp till två gånger om dagen) för att få lindring av halsont. 2. Saltvatten. Den här metoden är en effektiv och lättanvänd behandling mot halsont.


Köp Manuka Honung

Honey and The Nut på Instagram

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Takapuna, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Tawharanui, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Milford Sound, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Rangitoto, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Devonport, Nya Zeeland⁠ ⁠

Shakespear Park, Nya Zeeland⁠ ⁠

Takapuna, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Pancake Rocks, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Piha Beach, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Takapuna, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Tawharanui, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Lake Pupuke, Takapuna, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Shakespear Park, Nya Zeeland⁠ ⁠

Rangitoto, Nya Zeeland⁠ ⁠

Piha Beach, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠