ICON
ICON
  • Din varukorg är tom!

Forskning tyder på att honung är effektivare än många läkemedel

Uppdaterad , publicerad .

Honung kan vara bättre än konventionella behandlingar för hosta, täppta näsor och ont i halsen, hävdar forskare från Oxfords universitet. Honung är förhållandevis billigt, lätt tillgängligt och har praktiskt taget inga biverkningar. Läkare kan rekommendera det som ett lämpligt alternativ till antibiotika, vilket ofta föreskrivs för infektioner i de övre luftvägarna, trots att de inte är effektiva, hävdar den vetenskapliga rapporten.

Forskare har jämfört behandling som innehåller honung med vanlig vård - då mestadels antihistaminer, slemlösande medel, hostdämpande medel och smärtstillande medel. De hittade 14 lämpliga kliniska studier, med 1 761 deltagare i olika åldrar. Dataanalys av studierna visade att honung var effektivare än den traditionella behandlingen vad gäller att förbättra symtomen, särskilt när det gällde hosta. Två av studierna visade att symtomen förkortade med en till två dagar bland dem som behandlades med honung. Men forskarna, Hibatullah Abuelgasim, från Oxford University Medical School, Charlotte Albury och Joseph Lee, från Nuffield Department of Primary Care Health Sciences, konstaterade att honung är en komplex substans och inte en enhetlig produkt. De påpekade också att endast två av studierna omfattade ett placebo, och säger att fler sådana studier måste göras innan definitiva slutsatser kan nås.

 

 

Författarna i tidskriften BMJ Evidence Based Medicine säger att ”Infektioner i de övre luftvägarna är den vanligaste orsaken till recept på antibiotika. Eftersom majoriteten av infektioner i de övre luftvägarna är virala är behandling med antibiotika ineffektivt och olämpligt.” Forskarna föreslår därför att honung kan vara ett alternativ när läkare vill förskriva något för att säkert behandla symtom i övre luftvägarna. De avslutar: ”Honung är välkänt för patienter och har används i husapoteket sedan länge. Det är också billigt, lättillgängligt och saknar biverkningar. När kliniker vill förskriva något mot infektioner i de övre luftvägarna rekommenderar vi honung som ett alternativ till antibiotika. Honung är mer effektivt och mindre skadligt än vanliga vårdalternativ och man undviker dessutom att orsaka skada genom antimikrobiell resistens."

 

 

Vilken honung fungerar bäst? Vilken honung ska jag välja?

Manukahonung är en supergod och mycket effektiv dunderhonung! Manukahonung innehåller till skillnad från annan honung den aktiva ingrediensen Metylglyoxal (MGO), vilket gör manukahonung så speciell. MGO bildas i honung av bin som pollinerar Leptospermum scoparium, allmänt känd som manukabusken. Ju högre MGO-värde, desto högre verkningsgrad. 

 

 

Manukahonungens fantastiska naturegenskaper har nyttjats av urbefolkningen på Nya Zeeland i tusentals år och honungen är redan väldigt etablerad på marknaden tack vare dess anmärkningsvärda antibakteriella, antivirala, antiinflammatoriska och antioxidanta naturegenskaper som dessutom redan påvisats i omfattande forskning på Nya Zealand. Urbefolkningen på Nya Zeeland är lyckligt lottade som har haft denna dunderhonung tillgänglig så länge, nu ser honeyandthenut.se till att även svenska befolkningen enkelt ska kunna köpa och använda denna dunderhonung!

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till Honey and The Nut! Familjeföretaget som drivs i liten skala, med lokala leverantörer av Nya Zeeländska kvalitetsproduker. Vi har valt en tydlig profil på vårt företag, småskalighet med stort hjärta, nära och goda relationer med såväl kunder som leverantörer. 🐝

 

Källor:

The Guardian - Honey better treatment for coughs and colds than antibiotics, study claims 

CNN Health - Honey may be better at treating coughs and colds than over-the-counter medicines
Newshub - Kiwi honey producers 'excited' after study proves its effectiveness at treating colds, coughs 


Köp Manuka HonungManukahonung mot hosta och som komplement till antibiotika - relevanta länkar och artiklar

 

Manuka Honung bekämpar antibiotikaresistenta bakterier plus så...

original: Manuka Honey Fights Antibiotic-Resistant Bacteria Plus So ...

Manuka Honung anses naturligtvis vara drottningen av de hälsosamma honungarna och är väl värd den extra kostnaden - men lokal, rå honung kan vara lika effektiv i många fall. Undvik filtrerad "supermarket"-honung; många innehåller antibiotika och (överraskning!) majssirap med hög fruktos. Dessutom har bipollenet tagits bort.


Är Manuka Honung bra mot förkylning och hosta?

original: Is Manuka Honey Good for Colds and Coughs?

Ordet honung används här för alla typer av honung som finns på denna planet, inklusive manuka honung. Världshälsoorganisationen rekommenderar särskilt utvecklingsländer som kanske inte har tillgång till mediciner att använda honung som ett alternativt sätt att bekämpa hosta.


5 fördelar med manuka honung - Cleveland Clinic

original: 5 Benefits of Manuka Honey – Cleveland Clinic

Manuka Honung har antibakteriella, antivirala, antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper som kan hjälpa till att läka sår, förbättra din munhälsa, behandla sår, lindra ont i halsen och behandla akne.


Läkare skriver ut honung som hostmedicin - Happy Manuka

original: Doctors Prescribe Honey As Cough Remedy – Happy Manuka

Letar du efter ett naturligt botemedel mot halsont? I COVID-19:s och förkylnings- och influensasäsongen är det alltid en vinst att hitta en naturlig lösning för att bota ont i halsen. Forskning från 2020 som publicerats i BMJ Evidence Based Medicine bekräftar vad de flesta av oss Manuka Honungälskare redan har vetat i många år: Honung är mer än bara ett utsökt naturligt sötningsmedel. Den har också kraftfulla läkande egenskaper. Så ...


Den antibakteriella aktiviteten hos honung från ...

original: The Antibacterial Activity of Honey Derived from ...

Comvita Wound Care 18+-honung (Comvita New Zealand Ltd., Paengaroa, Nya Zeeland), en ren manuka honung från Nya Zeeland med antibakteriell aktivitet utan peroxid motsvarande minst 18 % fenol, användes som positiv kontroll.


Manuka Honung: Bekämpa infektioner och öka läkningen ...

original: Manuka Honey: Fight Infection and Boost Healing ...

Det är viktigt att manuka honungsförband sedan länge har funnits tillgängliga som en icke-antibiotisk behandling vid behandling av kroniska sårinfektioner och har godkänts av FDA. Detta är avgörande eftersom kampen mot sårinfektioner orsakade av antibiotikaresistenta bakterier är brinnande. Dessutom genomfördes en studie om huruvida en UMF 15-klassad ...


Kan man använda manuka honung för att behandla sår?

original: Can you use manuka honey to treat wounds?

Ren manuka honung produceras av europeiska honungsbin (Apis mellifera) från nektar från manukaplantan (Leptospermum scoparium). Den senare är en buske som endast växer i Australien, Nya Zeeland och delar av Sydostasien. Manuka Honung anses ha särskilt hög antimikrobiell aktivitet. Dessutom har ytterligare studier ...


Manuka Honung för hundar: Kan de få det?

original: Manuka Honey For Dogs: Can They Have It?

Du kan också lita på manuka honung för att lindra ett antal symtom i samband med kennelhosta. Beroende på hur stor din hund är kan du ge den ½-1 tesked cirka 3-4 gånger om dagen. Manuka Honung kan också hjälpa till att behandla magsår, öka dess energinivåer samtidigt som den erbjuds många näringskällor. Försiktighet:


Varför är Manuka Honung så bra för att lindra eksem?

original: Why is Manuka Honey So Good for Relieving Eczema?

De flesta honungsprodukter får sin antibakteriella effekt från väteperoxid, men manuka honungen är unik eftersom den innehåller både väteperoxid och en annan komponent som kallas metylglyoxal: Nektarn från manukablommor innehåller en stor mängd av ett ämne som kallas dihydroxyaceton, som sedan omvandlas till metylglyoxal.


Hjälper honung hundar med allergier? Den naturliga lösningen ...

original: Does Honey Help Dogs With Allergies: The Natural Solution ...

Det korta svaret på denna fråga är ja. Honung är ett naturligt botemedel mot allergier och det är ett helt naturligt, allergivänligt foder som kan ges till hundar med allergier. Honungen behöver inte kokas eller upphettas utan kan bara utfodras rå och hel. För att honungen ska fungera bäst bör den ges i små doser till en början så att hunden ...


Kanuka honung vs. Manuka honung

original: Kanuka Honey Vs. Manuka Honey

Generellt sett är Manuka Honung mer känd och betrodd och lättare att hitta i butikerna. Kanuka-honung har dock starkare hudregenerande egenskaper och en sötare smak med en lättare konsistens. Båda typerna av honung har unika medicinska egenskaper, såsom antibakteriella, antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper.


Manuka Honung mot halsont: Saker du bör veta

original: Manuka Honey For Sore Throat: Things You Should Know

Manuka Honung har antiinflammatoriska egenskaper som härrör från metylglyoxal som bekämpar svullnad och förhindrar att de inflammatoriska cellerna svullnar, vilket lindrar smärtan. Manuka Honung har dessutom immunstärkande egenskaper som håller dig stark under en infektion.


Hur man behandlar antibiotiska bakterier naturligt

original: How to treat antibiotic bacteria naturally

Bakterier har blivit alltmer resistenta mot konventionella antibiotika, vilket gör vissa av dem, som MRSA, mycket svåra att behandla. Kostnaden för att utveckla nya antibiotika är mycket hög, så forskarna har tittat på naturen för att hitta en effektiv lösning och har upptäckt att det finns ett exceptionellt naturligt antibiotikum i form av Manuka UMF-honung.


Manuka Honung för halsont: Hur man använder den och kan den hjälpa till?

original: Manuka Honey For Sore Throats: How To Use It & Can It Help ...

På senare år har honung (inte bara manuka honung) officiellt erkänts som ett vapen mot hosta, halsont och till och med mot antibiotikaresistens. Hälsoorganisationer, däribland Public Health England, rekommenderar nu honung och hostmedicin som förstahandsalternativ mot hosta, halsont eller rinnande näsa, i stället för antibiotika.


FORSKNING: Manuka Honung innehåller naturliga antivirala ...

original: RESEARCH: Manuka honey contains natural antiviral ...

FORSKNING: Av Ethan Huff för SuperFoods: Manuka Honung innehåller naturliga antivirala föreningar som bekämpar influensa (och covid). Ny forskning publicerad i tidskriften Archives of Medical Researchvisar att manuka honung är ett kraftfullt naturmedel mot influensa och andra associerade sjukdomar - inklusive Wuhan coronavirus (Covid-19).... Med titeln "Anti-influenza Viral Effects of Honey In ...


Antibiotikaspecifika skillnader i responsen hos ....

original: Antibiotic-specific differences in the response of ...

Hudinfektioner orsakade av antibiotikaresistenta Staphylococcus aureus är ett betydande hälsoproblem i hela världen och är ofta förknippade med höga behandlingskostnader och hög dödlighet. Komplexa naturprodukter som nyzeeländsk manuka honung har granskats och studerats ingående som ett alternativ till antibiotika på grund av deras starka antimikrobiella aktivitet med brett spektrum och deras oförmåga att ...


Hur man behandlar hosta med hjälp av honung

original: How to treat Cough using Honey

Du kan ge honung till barn (över 2 år) för att behandla deras hosta. Ge dem 1/2 - 1 tesked honung på kvällen före sänggåendet för att bli av med nattlig hosta och även för att sova bättre. Du kan använda eukalyptushonung, Labiatae-honung, citrushonung, bovetehonung, manuka honung eller andra former av honung hjälper dig att bli av med problemet.


Manuka träd: Den inhemska medicinalväxten

original: Manuka Tree: The native medicinal plant

Honung från Manukablommor är känd för sina fördelar som sårläkning, antibakteriella egenskaper och till och med antivirala egenskaper. Det produceras också eterisk olja från Manuka som innehåller många medicinska fördelar.


FORSKNING: Manuka Honung innehåller naturliga antivirala ...

original: RESEARCH: Manuka honey contains natural antiviral ...

- Behandling under infektionen: Behandling: Tillsätt manuka honung under en timmes tid för att absorbera viruset och tvätta sedan bort det - Behandling efter infektionen: Behandla med manuka honung under en timmes tid: Tillsätt manuka till agarosgeler. Den mest potenta av dessa var förbehandling med själva viruset, vilket starkt tyder på att ätande kan döda virus i kroppen. Måttliga resultat sågs med ...


antibiotisk honung

original: antibiotic honey

Antibiotikaresistenta bakterier besegras av Manuka UMF-honung Posted by Bill Gluyas on 19th Mar 2022 Bakterier som är resistenta mot antibiotika, som MRSA, är känsliga för det naturliga antibiotikumet Manuka UMF-honung.


Den lokala honungen är en stor snackis

original: The Buzz About Local Honey

Manuka Honung Manuka Honung har fler antibakteriella egenskaper för läkning än någon annan typ av honung. Detta beror på dess unika manukafaktorer. Observera: Manuka Honung klassificeras med hjälp av ett system som kallas Unique Manuka Factor (UMF). Manuka Honung kommer från manukabuskar i Nya Zeeland. Manukafaktorerna varierar från 5-25 på vissa skalor.


Manuka Honung dödar fler bakterier än antibiotika

original: Manuka Honey Kills More Bacteria Than Antibiotics

Manuka Honung är en av de mest populära superfoods och det finns goda skäl till det. Bin som samlar in nektar från manuka (Leptospermum Scoparium) producerar den mest breda antibiotika som hittills är känd. Detta framgår av data från en studie av ett team från University of Sydney, Australien. Manuka Honung dödar fler bakterier än antibiotika med brett spektrum ...


FORSKNING: Manuka Honung innehåller naturliga antivirala ...

original: RESEARCH: Manuka honey contains natural antiviral ...

Ny forskning som publicerats i tidskriften Archives of Medical Research visar att manuka honung är ett kraftfullt naturläkemedel mot influensa och andra sjukdomar som är förknippade med influensa - inklusive Wuhan coronavirus (Covid-19). Undersökningen har titeln "Anti-influenza Viral Effects of Honey In Vitro: I studien undersöktes den vanligaste influensastammen H1N1, som man ofta forskar om [...]


Manuka Honung: 17 hälsofördelar och användningsområden

original: Manuka Honey: 17 Health Benefits and Uses

Manuka Honung verkar mot Helicobacter pylori, en bakterie som orsakar gastrit. En matsked Manuka Honung tre gånger om dagen mellan måltiderna kan bota problemet. 11) Ett botemedel mot inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) Manuka Honungen ger ett kuddlager mot de skadade vävnaderna i magsäckens slemhinna.


Är Manuka Honung effektiv mot Coronavirus - Happy Manuka

original: Is Manuka honey effective against Coronavirus – Happy Manuka

Hur Manuka Honung kan hjälpa dig att skydda dig mot COVID-19 Honung har en naturlig förmåga att minska infektioner genom att stärka kroppens immunförsvar. Det finns många vetenskapliga studier som visar att honung har potentiella läkande krafter för många kroniska hälsoproblem: lungsjukdomar, hjärtsjukdomar, diabetes, bakterie- och svampinfektioner och "virucidal effekt" på vissa virus. Den ...


12 naturliga antibiotika mot infektioner att prova

original: 12 natural antibiotics for infection to try

Manuka Honung har förmågan att förstöra över 250 olika bakterier, inklusive sådana som är resistenta mot klassiska antibiotika. När den används lokalt hjälper den till att läka sår, förebygger infektioner och förstör till och med så farliga bakterier som Staphylococcus aureus. Välj en Manuka Honung UMF-märkning (#ad) med kontrollerat ursprung och använd den rent, utan hjälpmedel.


Manuka Honung för hundar: 6 anledningar till att välja den

original: Manuka Honey For Dogs: 6 Reasons To Reach For It

Den goda nyheten är att du kan använda Manuka Honung oralt för att stärka hans immunförsvar mot virus. Prova att ge honom det oralt som ett förebyggande steg före hundutställningar, resor eller om han ska träffa nya hundar. 5. Skydda med antioxidanter. Du måste stödja din hund med antioxidanter för att hålla sjukdomar och cancer på avstånd.


Manuka Honung för huden: Fördelar, användningsområden, biverkningar och mer

original: Manuka Honey For Skin: Benefits, Uses, Side Effects, And More

Manuka Honung är en underbar lösning på flera problem med hudvård. Du kan använda manuka honung för hudrelaterade problem som torrhet, akne och blemmor. Manuka Honungens antibakteriella, antimikrobiella och antioxidativa egenskaper hjälper till att behandla sår, rengöra huden och minska rodnad.


De 14 mest kraftfulla naturliga antibiotika som mänskligheten känner till ...

original: 14 Most Powerful Natural Antibiotics Known To Mankind ...

Manuka Honung är ett extremt kraftfullt naturligt antibiotikum som hjälper dig att bekämpa Helicobacter pylori, salmonella och Staphylococcus aureus. Ingefära "Den mäktiga roten" har kraftfulla medicinska egenskaper som bekämpar även de starkaste antibiotikaresistenta superbakterierna.


Kan jag använda honung mot kennelhosta?

original: Can I Use Honey For Kennel Cough?

Honung kan användas för att behandla kennelhosta på grund av dess antibakteriella och svampdödande egenskaper. Eftersom honungen fastnar länge i hundens hals bekämpar den de bakterier som förökar sig där. Samtidigt är honung också en bra källa till antioxidanter, enzymer och flavonoider som bidrar till att stärka hundens immunförsvar.


Köp Manuka Honung


UMF Betydelse: Vad betyder Unique Manuka Factor?

original: UMF Meaning: What the Unique Manuka Factor Means

Manuka Honung används i olika behandlingar för sina fördelar, både för hudbehandling och mot inflammation. Den antibakteriella egenskapen gör manuka honung effektiv mot halsont och hosta. APF Active Patagonia Factor . Honungens antibakteriella kapacitet beror på typen av honung eftersom alla inte är lika.


Manuka Honung på sår och brännskador: Saker att veta

original: Manuka Honey On Wounds and Burns: Things to Know

Manuka Honung på sår och brännskador: Saker att veta. Ett snabbt besök i historieböckerna kommer att bekräfta att honung har haft stor användning under många, många århundraden som ett effektivt botemedel mot sår, brännskador, skärsår och till och med magsår. Detta gällde särskilt i det gamla Egypten, traditionell kinesisk medicin och i den ayurvediska medicinen.


Manuka Honung för huden - vad säger vetenskapen?

original: Manuka Honey for Skin – What Does the Science Say?

Samma forskning visar att Manuka Honung är rik på naturliga antiinflammatoriska ämnen. Därför kan den möjligen rikta in sig på och lösa lokaliserad inflammation vid akneutbrott. En annan studie från 2018 visade att de antibiotiska egenskaperna hos Manuka Honung berodde på närvaron av väteperoxid och metylglyoxal som ingredienser. Emellertid ...


Hemgjorda hostdroppar [med honung]

original: Homemade Cough Drops [with Honey]

Instruktioner. Blanda ihop honung, kanel, citronsaft och ingefära i en djup kastrull och låt blandningen koka upp långsamt under flitig omrörning. Använd en bred platt sked för att röra om ordentligt och förhindra att det bränns på botten. Precis som vid tillverkning av hård godis vill vi att blandningen ska nå det hårda sprickstadiet.


Läkare delar med sig av de mest effektiva naturläkemedlen för ...

original: Doctors Share the Most Effective Natural Remedies for ...

"Manuka Honung hjälper till att påskynda läkningen av skärsår, brännskador och andra sår på grund av dess antibakteriella och svampdödande egenskaper. Den är rik på gallussyra och antioxidanten quercetin, som ...


Köp Manuka Honung

Honey and The Nut på Instagram

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Takapuna, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠