ICON
ICON
  • Din varukorg är tom!

Forskning tyder på att honung är effektivare än många läkemedel

Uppdaterad , publicerad .

Honung kan vara bättre än konventionella behandlingar för hosta, täppta näsor och ont i halsen, hävdar forskare från Oxfords universitet. Honung är förhållandevis billigt, lätt tillgängligt och har praktiskt taget inga biverkningar. Läkare kan rekommendera det som ett lämpligt alternativ till antibiotika, vilket ofta föreskrivs för infektioner i de övre luftvägarna, trots att de inte är effektiva, hävdar den vetenskapliga rapporten.

Forskare har jämfört behandling som innehåller honung med vanlig vård - då mestadels antihistaminer, slemlösande medel, hostdämpande medel och smärtstillande medel. De hittade 14 lämpliga kliniska studier, med 1 761 deltagare i olika åldrar. Dataanalys av studierna visade att honung var effektivare än den traditionella behandlingen vad gäller att förbättra symtomen, särskilt när det gällde hosta. Två av studierna visade att symtomen förkortade med en till två dagar bland dem som behandlades med honung. Men forskarna, Hibatullah Abuelgasim, från Oxford University Medical School, Charlotte Albury och Joseph Lee, från Nuffield Department of Primary Care Health Sciences, konstaterade att honung är en komplex substans och inte en enhetlig produkt. De påpekade också att endast två av studierna omfattade ett placebo, och säger att fler sådana studier måste göras innan definitiva slutsatser kan nås.

 

 

Författarna i tidskriften BMJ Evidence Based Medicine säger att ”Infektioner i de övre luftvägarna är den vanligaste orsaken till recept på antibiotika. Eftersom majoriteten av infektioner i de övre luftvägarna är virala är behandling med antibiotika ineffektivt och olämpligt.” Forskarna föreslår därför att honung kan vara ett alternativ när läkare vill förskriva något för att säkert behandla symtom i övre luftvägarna. De avslutar: ”Honung är välkänt för patienter och har används i husapoteket sedan länge. Det är också billigt, lättillgängligt och saknar biverkningar. När kliniker vill förskriva något mot infektioner i de övre luftvägarna rekommenderar vi honung som ett alternativ till antibiotika. Honung är mer effektivt och mindre skadligt än vanliga vårdalternativ och man undviker dessutom att orsaka skada genom antimikrobiell resistens."

 

 

Vilken honung fungerar bäst? Vilken honung ska jag välja?

Manukahonung är en supergod och mycket effektiv dunderhonung! Manukahonung innehåller till skillnad från annan honung den aktiva ingrediensen Metylglyoxal (MGO), vilket gör manukahonung så speciell. MGO bildas i honung av bin som pollinerar Leptospermum scoparium, allmänt känd som manukabusken. Ju högre MGO-värde, desto högre verkningsgrad. 

 

 

Manukahonungens fantastiska naturegenskaper har nyttjats av urbefolkningen på Nya Zeeland i tusentals år och honungen är redan väldigt etablerad på marknaden tack vare dess anmärkningsvärda antibakteriella, antivirala, antiinflammatoriska och antioxidanta naturegenskaper som dessutom redan påvisats i omfattande forskning på Nya Zealand. Urbefolkningen på Nya Zeeland är lyckligt lottade som har haft denna dunderhonung tillgänglig så länge, nu ser honeyandthenut.se till att även svenska befolkningen enkelt ska kunna köpa och använda denna dunderhonung!

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till Honey and The Nut! Familjeföretaget som drivs i liten skala, med lokala leverantörer av Nya Zeeländska kvalitetsproduker. Vi har valt en tydlig profil på vårt företag, småskalighet med stort hjärta, nära och goda relationer med såväl kunder som leverantörer. 🐝

 

Källor:

The Guardian - Honey better treatment for coughs and colds than antibiotics, study claims 

CNN Health - Honey may be better at treating coughs and colds than over-the-counter medicines
Newshub - Kiwi honey producers 'excited' after study proves its effectiveness at treating colds, coughs 


Köp Manuka HonungManukahonung mot hosta och som komplement till antibiotika - relevanta länkar och artiklar

 

11 fördelar med Manuka Honung, ett antibiotiskt kraftpaket ...

original: 11 Benefits of Manuka Honey, an Antibiotic Powerhouse ...

Manuka Honung har visat sig vara effektiv mot både antibiotikaresistenta och antibiotikakänsliga bakterier. Enligt dr Dee Carter från University of Sydney's School of Microbial Biosciences orsakar den metylglyoxal som finns i manuka honung, i kombination med andra okända föreningar från bin och blommor, "multi-systemfel" som leder till att ...


Är Manuka Honung bra mot förkylning och hosta?

original: Is Manuka Honey Good for Colds and Coughs?

Ordet honung används här för alla typer av honung som finns på denna planet, inklusive manuka honung. Världshälsoorganisationen rekommenderar i synnerhet utvecklingsländer som kanske inte har tillgång till mediciner att använda honung som ett alternativt sätt att bekämpa hosta.


Manuka Honung bekämpar antibiotikaresistenta bakterier plus så...

original: Manuka Honey Fights Antibiotic-Resistant Bacteria Plus So ...

Manuka Honung anses naturligtvis vara drottningen av de hälsosamma honungarna och är väl värd den extra kostnaden - men lokal, rå honung kan vara lika effektiv i många fall. Undvik filtrerad "supermarket"-honung; många innehåller antibiotika och (överraskning!) majssirap med hög fruktoshalt. Dessutom har bipollenet tagits bort.


Hemlagad honung örtdroppar mot hosta

original: Homemade Honey Herbal Cough Drops

Till skillnad från de "honungshaltiga" hostdropparna i affären är dessa droppar gjorda av äkta, rå honung utan andra sötningsmedel. Dessutom är de smaksatta med riktiga örter. Du kan också använda Manuka Honung för att göra hostdroppar med Manuka Honung. Örter mot hosta. Basilika; Cypress (hjälper till att lugna hosta, lösa upp trängningar och lösa upp slem) Echinacea; fläderbärsjuice.


10 bästa ekologiska råa manuka honung år 2022

original: 10 Best Organic Raw Manuka Honeys In 2022

RAW MANUKA HONEY DU KAN LITA PÅ: Våra honungsprodukter är laboratorietestade som både 100 rena Manuka Honung och kemisk/antibiotikafri ekologisk honung RAW UNFILTERED HONEY: Behåller all naturens godhet för sårvård, honungsmasker för ansiktet, aknebehandlingar, immunitetsstärkande och tarmbalansering.


Hur man hanterar kollapsad luftstrupe hos hundar

original: How To Manage Collapsed Trachea In Dogs

Manuka Honung Manuka Honung innehåller metylglyoxal (MGO), dihydroxyaceton (DHA) och leptosperin och är därför antibiotisk, svampdödande och antiviral. Dessutom lugnar manuka honung din hunds hals och lindrar hosta. I en studie jämförde forskare honung med vanliga hostdämpande läkemedel, inklusive dextrometorfan.


DailyMed

original: DailyMed

DIAL ANTIBACTERIAL BAR- dial manuka honung tvål tvål Om denna SPL innehåller inaktiverade NDC:er som förtecknas av FDA:s initierade åtgärder för efterlevnad kommer de att anges som sådana. NDC; 1: 54340-280-01 2: 54340-280-02 3: 54340-280-03 4: 54340-280-04 5: 54340-280-05 ...


Manuka Honung och rå honung

original: Manuka Honey Vs. Raw Honey

Eftersom smaken av manuka honung också beror på UMF-värdet, innebär ett högre värde en starkare smak. Anledningen till detta är att de näringsmässiga komponenterna i manuka honung kan påverka smaken. Med tiden blir manuka honungens smak mer intensiv och unik, även om den fortfarande har en antydan till lätt söt och aromatisk blomstersmak.


Manuka Honung: Bekämpa infektioner och öka läkningen ...

original: Manuka Honey: Fight Infection and Boost Healing ...

Manuka Honung: Etiketter: hälsokost , hälsosam mat , ekologisk mat Vikten av vårt immunförsvar och att slåss mot infektioner har aldrig betonats mer under vår livstid.


Honung slår traditionell behandling av luftvägsinfektioner...

original: Honey Beats Traditional Treatment for Respiratory ...

Forskare har funnit att den har antibakteriell aktivitet mot Staphylococcus epidermidis, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa och Salmonella enterica. 25 Det har visat sig vara verksamt mot antibiotikakänsliga och antibiotikaresistenta bakterier. 26. Manuka Honung har använts för att behandla sår eftersom den hämmar bakterietillväxt samtidigt som den ....


Manuka Honung för hundar: 6 anledningar till att välja den

original: Manuka Honey For Dogs: 6 Reasons To Reach For It

Manuka Honung är den mest kraftfulla ... och jag ska förklara varför om en liten stund. Honungens skönhet är dess förmåga att läka både internt och externt. År 2015 erkände FDA honungens krafter ... och godkände sårförband som är genomsyrade av Manuka Honung.


Hur man behandlar eksem med manuka honung

original: How To Treat Eczema With Manuka Honey

I hundratals år har människor använt honung för att behandla hudproblem, inklusive infektioner och sår. Det beror på att denna tjocka, söta och läckra ingrediens är så bra på att bekämpa mikrober. Om du lider av eksem kanske du ska leta efter Manuka Honung. En eksembehandling med Manuka Honung kan ge dig den komfort du längtar efter. En introduktion till ...


Manuka Honung: Ett lovande sårförbandsmaterial för ...

original: Manuka honey: A promising wound dressing material for the ...

Efter att ha spolat såret med normal koksaltlösning applicerades manuka honung tillsammans med antibiotikabehandlingen direkt på sårytan och täcktes sedan av ett absorberande lager för att hålla kvar honungen. Förbanden byttes varannan dag i en vecka tills pusutflödet helt upphörde.


Manuka Honung - den bästa supernäringen?

original: Manuka Honey – the Best Superfood?

Användningen av honung som behandling av sår är gammal. Metoden nämns i ett historiskt dokument från 1392 och har sina rötter i gamla civilisationer. Honung är utsökt och kan eventuellt bekämpa infektioner. I och med den moderna medicinens intåg och ökad användning av antibiotika har honungens helande egenskaper fallit i glömska. Men i takt med att fler virus och bakterier blir antibiotika ...


Hjälper honung mot hosta?

original: Does Taking Honey Cure Coughing?

Ja, honung kan användas för att lindra hosta. Studier har visat att honung var effektivare än placebo (en falsk medicin) när det gäller att minska hosta, och kanske bättre än receptfria hostmediciner. 2. Lättar bovetehonung vid hosta? Precis som vanlig honung kan bovetehonung hjälpa till att lindra hosta.


Hur man botar en hudinfektion naturligt: 5 bästa behandlingar ...

original: How To Cure A Skin Infection Naturally: 5 Best Treatments ...

Den hjälper till att förebygga infektioner och läka mindre sår. Manuka Honung är faktiskt medicinskt använd honung som särskilt används för bandage och salvor. Den hjälper till att bota sår och ökar produktionen av speciella celler som hjälper till att reparera skadade vävnader. Dessutom gör honungens antibakteriella egenskaper att den lämpar sig väl för inflammationer.


Honungens roll i avancerad sårvård

original: Role of Honey in Advanced Wound Care

Vissa studier har dessutom visat att manuka honung fungerar synergistiskt med flera antibiotika, vilket minskar de doser som krävs för att hämma bakterietillväxten eller upphäver tidigare förvärvad antibiotikaresistens [9,10,51,52]. Dessa resultat tyder på en potentiell tillämpning av en kombinerad behandling med honung och antibiotika.


7 unika hälsofördelar med honung

original: 7 Unique Health Benefits of Honey

Manuka Honung anses vara särskilt effektiv för att ... En genomgång av flera studier om honung och hosta hos barn visade att honung verkar vara effektivare än difenhydramin vid hosta ...


Botemedel mot stafylokockinfektion

original: Staph Infection Remedies

Manuka Honung är en speciell typ av honung från Nya Zeeland som har omfattande naturliga antibakteriella läkande egenskaper. Manuka Honung ska appliceras dagligen på öppna sår. Honungen steriliserar såret, eliminerar sporer och utrotar infektion.


Honung: Den gammaldags sårbehandlingen som fortfarande fungerar ...

original: Honey: The Old-Fashioned Wound Treatment That Still Works ...

Även om alla typer av honung har starka antibakteriella egenskaper, hävdar många läkare att Manuka Honung eller honung av medicinsk kvalitet är bäst för att behandla infektioner. Manuka Honung är den enda sorten av honung som godkänts av Förenta staternas federala läkemedelsmyndighet som ett rekommenderat alternativ för sårbehandling.


Manuka Honung: 17 hälsofördelar och användningsområden

original: Manuka Honey: 17 Health Benefits and Uses

Manuka Honung verkar mot Helicobacter pylori, en bakterie som orsakar gastrit. En matsked Manuka Honung tre gånger om dagen mellan måltiderna kan bota problemet. 11) Ett botemedel mot inflammatorisk tarmsjukdom (IBD) Manuka Honungen ger ett kuddlager mot de skadade vävnaderna i magsäckens slemhinna.


Hälsa: Hur man stödjer en hosta med naturläkemedel: Hälsa: Hur man stödjer en hosta med naturläkemedel?

original: Health: How to support a cough with natural remedies

Honung av god kvalitet, t.ex. manuka honung, kan vara lugnande för halsen, som kan vara öm från hosta, och har dessutom unika antibakteriella egenskaper. Tillsätt en citronskiva för att få lite extra vitamin ...


Vilken styrka av Manuka Honung är bäst?

original: What strength of Manuka honey is best?

Manuka Health MGO 100+ är 100 % ren Manuka Honung direkt från Nya Zeelands hisnande landskap. Manuka Honung, som är unik för Nya Zeeland och som uppskattas för sin styrka och renhet, är välkänd för sina många hälsofördelar och kan användas som naturläkemedel för att hjälpa till med en rad olika hälsotillstånd.


15 bästa naturliga antibiotika som borde finnas i varje hem ...

original: 15 Best Natural Antibiotics That Should Be in Every Home ...

6. Manuka Honung. Bra för: SIBO, eksem, MRSA, inflammatorisk tarmsjukdom, streptokocker och allergier. Manuka Honungens naturliga antibiotiska egenskaper gör den till ett utmärkt läkemedel för alla bakterierelaterade sjukdomar. Forskare från Cardiff Metropolitan University upptäckte att Manuka Honung nedreglerar de mest potenta generna hos MRSA-bakterien (6).


11 livsmedel och drycker som hjälper till att lindra COVID-19-symptomen ...

original: 11 Foods and Drinks to Help Soothe COVID-19 Symptoms ...

När det gäller dess antimikrobiella aktivitet har tidigare forskning visat att honung - och särskilt en typ av honung som kallas manuka honung - har antibakteriella och antiinflammatoriska effekter.


Dermatologer säger att Manuka Honung är en kraftfull kraft ...

original: Dermatologists Say Manuka Honey Is a Powerful Force ...

Fungerar bra med: Manuka Honung fungerar synergistiskt med andra antibiotiska ingredienser och andra sårläkande ingredienser. Den fungerar också bra när den kombineras med andra fuktgivande ingredienser, t.ex. sheasmör och glycerin, för att återfukta huden, säger Chang.


Hur man förhindrar att hosta kommer igång

original: How To Prevent Cough Coming On

Manuka Honung! Det är vad du behöver! Jag var på ett möte på jobbet en gång och chefen hade svårt att prata på grund av sin ömma, torra hals. Jag gav honom en sugtablett med Manuka Honung som jag alltid har med mig (för just sådana nödsituationer). 30 sekunder efter att han hade stoppat den i munnen sa han "Hej, det fungerar! ", och mötet fortsatte som planerat.


Botemedel mot stafylokockinfektion

original: Staph Infection Remedies

Skriven av Nancy (CA) den 08/08/2021. Jag hade en stafylokockinfektion i mitt finger som jag inte kunde bli av med. Doktorn skrev bara ut antibiotika. Då berättade en hälsobutiksägare för mig att jag skulle använda Manuka Honung #16.


De 10 bästa hälsoprodukterna för 2022 - Wheatsfield Co-op ...

original: Top 10 Wellness Products for 2022 – Wheatsfield Co-op ...

Melora Manuka tandkräm. Melora är ett nyare australiskt företag som använder sig av superväxten Manuka. Manuka Honung och -olja är kända för sina läkande, antimikrobiella egenskaper som ger den här tandkrämen dess välgörande egenskaper. Melora gel-tandkräm är fluoridfri, har låg skumbildning och har en mild myntsmak som verkligen lämnar mina tänder och min mun ...


De 8 bästa honungarna 2022

original: The 8 Best Honeys of 2022

Vad är manuka honung? Manuka Honung är en speciell typ av honung som kommer från Nya Zeeland. Den tillverkas av bin som endast pollinerar manukabusken, Leptospermum scoparium. Även om all honung har antibakteriella egenskaper är manuka honung rik på en förening som kallas metylglyoxal som gör den särskilt bra på att bekämpa bakterier.


Köp Manuka Honung


{Uppdaterad} Topp 10 bästa salvan för sårläkning {Guide ...

original: {Updated} Top 10 Best Wound Healing Ointment {Guide ...

Kombinationen av aktiv Manuka Honung, Aloe Vera och Panthenol gör Wound Honey till en kraftfull och effektiv salva. Aktiv Manuka Honung - Äkta aktiv Manuka Honung har ett UMF-nummer (Unique Manuka Factor) som anger dess aktivitetsnivå. Som salva är en nivå på tio eller högre bäst.


Köp Manuka Honung

Honey and The Nut på Instagram

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Rangitoto, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Tawharanui, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠

Tauranga, Nya Zeeland⁠ ⁠

Nya Zeeland⁠ ⁠